12 mars 2017
14:30

Borlänge HK

Säker seger utan att imponera mot Borlänge

Match mot luriga Borlänge som vi brukar ha lite jobbigt mot. Främst är de duktiga på att spela 7-6 och utnyttjar sin m9:as förmåga till fina inspel till linjen och till kanterna.

Starten av matchen är lite seg och det finns det förståelse för när det gäller Borlänge som på förmiddagen spelade mot Guif 01. Men för vår egen del fanns det ingen större anledning att dra ner på tempot. Men så var fallet och första 10 blir ganska händelsefattiga och det blir endast 3 mål för resp lag efter 11 min.

Lagen följs sedan åt i protokollet och efter dryga 15 min är det fortfarande oavgjort 7-7 och bäste målskytt för hemmalaget så långt är Jacob i målet med 2 strutar.

Resterande del av halvleken så är det Borlänge som är det förande laget och ser piggare ut än Guif. Anglenius håller Guif kvar i matchen med fina avslut från kanten och vi ligger under med 14-15 när vi går till vila.

En fösta halvlek som vi inte imponerar i och trots 15 insläppta mot Borlänge så har Jacob gjort en hel del räddningar vilket visar på att vi inte riktigt kommer upp i nivå i försvarsspelet och har problem med deras inspel.

I andra halvlek så orkar inte Borlänge hålla emot längre och efter 10 min har vi vänt matchen. Vi ska nog vara ärliga och säga, att vi springer ifrån beror mer på att Borlänge tröttnar än att det är vi som tar tag i taktpinnen. Ledningen ökar succesivt och när slutsignalen ljuder så har vi vunnit med 26-21. Endast 6 insläppta i andra är bra där Edvin gör en mycket fin insats i buren.

Vi vinner utan att imponera tack vare ett bra målvaktsspel och att Borlänge inte orkar hela matchen.

Ingen utvisning eller straff med oss i dag heller, frågan är om vi inte utmanar tillräckligt och kanske inte vågar sticka in näsan för att få med oss det? Vi spelade 4 min i numerärt underläge vilket vi vann med totalt 1-0. Mycket bra.

Dagens D går till Martiin med motiveringen att han var bra helt enkelt.

Imorgon är det träning och på tisdag är det match mot Guif 01. För de som inte spelar är det ingen träning utan det blir lite vila.